Acorn Atom

Acorn Atom Boxed
Bilgisayar Müzesi projesinde olmazsa olmaz bilgisayarlardan bir tanesi Acorn’un 1980 yılında ürettiği ilk mikrobilgisayar olan Acorn Atom modeliydi. 2KB RAM, 8KB ROM ile satışa sunulan Acorn Atom 2 yıllık bir satış sürecinden sonra yerini Acorn’un en popüler bilgisayar Acorn BBC’ye bırakmıştır…  Acorn Ailesinin bilgisayar müzesi için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Günümüzdeki birçok işlemci ve teknolojinin doğduğu bir firmadır (ARM işlemciler dahil) Müzemiz hayata geçtiğinde, Insallah bu güzel tarihi gözler önüne serecek, 1980’lerden günümüze ağlar öreceğiz… (Not: Acorn ailesinin 3 temel bilgisayarıda böylece koleksiyonumuzda yerini aldı…)

Daha fazla fotoğraf için tıklayınız…

Acorn Atom Boxed

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Bir Cevap Yazın

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>